Entrevista
Joaquim Montsant

Cesce pot ser un fort aliat per a la internacionalització de les empreses espanyoles
1. Què és Cesce?

Cesce és la capçalera d'un grup d'empreses que ofereix solucions integrals per a la gestió del risc comercial i l'emissió d'assegurança de caució i garanties en gran part d'Europa i Llatinoamèrica. A més, actuem com l’Agència de Crèdit a l'Exportació (ECA) per compte de l'Estat, gestionant la cobertura dels riscos comercials, polítics i de catàstrofes naturals, a mig i llarg termini així com facilitant als exportadors l’obtenció de finançament.

També ens defineix, si em permet, els nostres més de 50 anys d'història amb una clara vocació cap als nostres clients. Amb ells treballem de prop per a conèixer quines són les seves necessitats, anticipar-nos a les mateixes i oferir-los solucions intel·ligents per a la gestió del crèdit comercial que abasten tota la cadena de valor del negoci – prospecció de mercats, gestió i transferència del risc i accès al finançament i solucions de caució i garanties que els permetin abordar nous projectes.

Sense importar la seva grandària, en Cesce el nostre propòsit és promoure l'èxit de totes les empreses espanyoles a través de productes i serveis innovadors que els ajudin a protegir-se d'un possible risc d'impagament i a obtenir liquiditat.

2. Quin és el valor afegit?

Són varis, però m'inclinaria per l'ampli coneixement del mercat tant nacional com internacional durant el nostre més de mig segle d'història, ja que és un dels aspectes que més valoren els nostres clients. També cal destacar la filial de Cesce, Informa D&B, que com a líder en el subministrament d'informació comercial, financera, sectorial i de màrqueting d'empreses i empresari proporciona tot el coneixement necessari de clients i proveïdors, minimitzant així el risc comercial. Aquest afegit ens atorga un perfil global que permet aportar als nostres clients un servei 360 i un ampli expertise que enriqueix la nostra presa de decisions i cartera de productes.

Aquestes fortaleses adquireixen encara major valor en escenaris d'incertesa com és l'actual, on més que mai, les empreses necessiten sentir-se segures: a Cesce disposem de productes molt diversificats i adaptats a les necessitats específiques de cadascuna d'elles. Bon exemple són la Pòlissa Fàcil, la nostra assegurança de crèdit orientat a pimes; la Pòlissa Emprèn, dirigida a empreses que estan iniciant un projecte empresarial; o la Màster Or Integral, la pòlissa d'assegurança de crèdit més completa del mercat per a cobrir els riscos d'impagament.

3. Com contribueix Cesce a la internacionalització de les empreses?
L'àmplia gamma de productes de Cesce, a més de pal·liar les conseqüències de la incertesa que comentàvem, té entre els seus propòsits acompanyar a les empreses espanyoles en el seu camí cap a l'èxit. Aquest èxit, en moltes ocasions, passa per operar en l'exterior.

En la senda cap a la internalització, posem a la disposició de les empreses, d'una banda, el nostre servei de prospecció de mercats, una solució de la nostra filial Informa D&B capaç d'identificar a clients potencials i que inclou a més la valoració de risc de Cesce, fonamental a l'hora d'entaular relacions comercials. Per a completar aquest servei, comptem a més, amb la Unitat de Risc País per Compte de l'Estat de Cesce en la qual els nostres experts duen a terme una valoració dels països a partir de l'estudi de la seva situació política així com del seu entorn de negocis. Aquestes valoracions es plasmen en uns informes, amb opinions i dades rellevants per a la presa de decisions empresarials estratègiques.

I d'altra banda, oferim el nostre coneixement i experiència internacional a més de les nostres cinc filials a Llatinoamèrica situades al Brasil, Xile, Colòmbia, Mèxic i el Perú.

Amb tot això, les empreses espanyoles poden trobar en Cesce un fort aliat en el seu procés d'internacionalització, oferint-los seguretat i suport en tot moment.

ENTREVISTA_CESCE
Joaquim Montsant
Director territorial per a Catalunya i Balears de Cesce